onsdag 24 november 2010

Målade gubbar

Nu är de torkade och grå papier mache gubbarna målade - och vips blev de roligare att titta på. De var inte särskilt roliga att sitta och skulptera fram, men nu känner jag mig helnöjd faktiskt. Det var roligt att måla dem, och det bästa av allt är ju att materialet nästan är gratis. Nu ska de bara monteras också.

tisdag 23 november 2010

papier mache

När jag var liten kladdade vi med tidningspapper och tapetklister på förskolan. Jag tyckte det bara var kladdigt och jobbigt. Men nu har jag i uppgift i ett projekt att undersöka materialet papper och vad man kan göra med det. Så därför har nu den grå tidningsmassan som jag visat här tidigare blivit till gubbar som nu står på tork. Fast så värst roliga ser de ju inte ut just nu. Men när de torkat ska de målas - då kanske det blir bättre.

tisdag 16 november 2010

Pappersmassa och tapetklister

Vad månne bliva av detta? Har rivit papper i små bitar, låtit stå i vatten något dygn, geggat sönder det med en handmixer (som blev förstörd), låtit pappersmassan rinna av i ett durkslag (som blev missfärgat) och sedan blandat det med hemlagat tapetklister (här är vi miljömedvetna). Geggigt värre - hade velat stå ute men det är ju snö och minusgrader så det fick bli tidningar på golvet och slabbande på köksbordet. Varken bord eller golv blev förstörda som tur var. ;-)
Så skönt att jag med gott samvete kan hålla på så här och slabba - för jag har det i hemuppgift från den bildpedagogiska utbildning som jag går!!!
Så vad gör jag med den här grådaskiga kletiga geggan?
Det får ni se så småningom - fortsättning följer...

måndag 15 november 2010

Grytlapp till välgörande ändamål

Blev tillfrågad om jag kunde virka en grytlapp till ett lotteri för utsatta kvinnor i världen. Kunde naturligtvis inte säga nej till något så viktigt även om jag själv kanske inte tycker att grytlappar vare sig är roliga att göra eller är något som jag använder. Virkade ihop denna efter att ha sett en bild på en liknande grytlapp och blev ganska nöjd med resultatet. Ska lämna den till lotteriet idag.

onsdag 10 november 2010

Äntligen är quilten klar!

För lite mer än en vecka sedan blev quilten till min kompis klar. Led nog av lite tidsoptimism när jag trodde att jag skulle klara av att göra den på ett par veckor. Tänkte inte på allt annat som också måste hinnas med = vardagen. Men nu är den färdig och bortlämnad till födelsedagsbarnet. Grattis i efterskott Marie!