tisdag 25 september 2012

Många tygbitar små...

...men ändå inga som passar.



Råkade gå förbi Panduro och hittade en bunt med tygbitar att göra ett lapptäcke av. Men naturligtvis räckte det inte till den storlek som jag ville ha. Det fattas åtta tygbitar i fyra olika tyger. Efter att ha sytt lapptäcken i över tio år så har jag samlat på mig en mängd med tyger, större och mindre i varierande färg och mönster. Men tänk att just de nyanser och mönster som jag ville ha fanns inte i mina lådor. Det är väl typiskt. De romantiska tyger jag hade var gröna eller lila i nyanserna och de blå eller rosa nyanser jag hade var inte romantiska mönster. För övrigt insåg jag att jag har väldigt lite rosa tyger alls i min samling.
Det blir till att titta in i en tygaffär endera dagen.

måndag 17 september 2012

Höstligt pyssel

Idag hittade jag halmkransen som jag brukar ha till min adventskrans. Men den går ju att använda nu också. Jag gick ut i trädgården och plockade med mig sådant som löv, ormbunksblad, äpplen med mera.


Jag tog lönnlöv och virade runt halmkransen. Jag surrade fast dem med tunn, grön sytråd.





När det var klart dekorerade jag med övrigt. Jag fuskade lite och hjälpte till att få fast en del av löven med både tråd och limpistol. Äpplet trädde jag en ståltråd igenom och fäste runt kransen. I morgon ska jag leta reda på något fint band och hänga upp kransen på dörren.

söndag 9 september 2012

Konsten att göra nytt av gamla jeans


Att göra nytt av gamla jeans är något jag har haft svårt för. Jag har inte riktigt vetat hur jag ska börja. Men nu har jag kommit på ett sätt. Jag klipper upp ytterbensömmarna och klipper sedan av byxbenen strax under grenen. Sedan syr jag ihop de uppklippta byxbenen med varandra så att de bildar ett större tygstycke. Genast tyckte jag det var lättare att se vad jag kunde göra av dem. Fickor, hällor, linning med mera går sedan också bra att leka med. Här har jag sytt ett par väskor av min mans utslitna jeans. En gammal linning fick bli axelrem till den ena väskan. En bakficka blev en innerficka.