fredag 16 november 2012

Boktips om stickning

Jag var till biblioteket igår och "snubblade" över dessa böcker som jag faktiskt inte hade sett. Dem lånade jag givetvis hem och blev mycket lycklig över.

 "Ett år med stickning" av Debbie Bliss är ganska traditionell stickning men gav ändå en del nya idéer som t ex fodral till krukor. Det bästa med hennes bok är att det är snabbstickade projekt både för nybörjaren och den mer vane stickaren. Utmärkt bok för mig som inte gillar när saker tar för lång tid.




Min favorit blev ändå "Ta en tröja och gör något nytt" av Stefanie Girard. Den boken kommer jag nog beställa hem för att ha i min bokhylla. En riktig "gör mig glad"-bok.



söndag 11 november 2012

Årets första julkort

I helgen har jag pysslat med julkort. Är så trist att göra likadana så jag använder en del stämplar som är lika men gör sedan lite olika julkort. Så får vi se vem som får vilket kort när det blir dags att skicka dem.


fredag 2 november 2012

Stekta paddor och möglig spagetti


Igår bjöd vi på mat med häxtema här hemma till barnens stora förtjusning. Det blev stekta paddor = hamburgare med skivade morötter och ostbitar till ögon, lite svart karamellfärg i mitten blev pupiller, stekta fingrar = halverade varmkorvar med mandelspån som naglar och ketchup som blod, möglig spagetti = spagetti med lite grön karamellfärg och så häxtänder = majskorn.