måndag 21 januari 2013

Vika pappersblommor

Jag älskar att vika pappersblommor. Det blir så fint och effektfullt och man kan ha dem till lite av varje. I helgen gjorde jag enkelt om mina lite trista ljusstakar.



Jag började med att klippa ut en rektangelformad bit papper ur en dagstidning. Den vek jag sedan i dragspelsvikning. så att den såg ut så här:





Sedan tog jag en bit ståltråd och virade om på mitten av det ihopvikta pappret.




Nu viker man upp pappret försiktigt en halva i taget. Ibland limmar jag ihop ändarna, men den här gången provade jag med dubbelhäftande tejp. Det gick också bra.




Man kan ta i princip vilket papper som helst till att göra blommor med. Jag brukar ibland använda mig av gamla förpackningar som tepåsar ligger i. Färggranna godispapper blir också fint. Men nu tyckte jag det var fint med enkelt svart och vitt dagstidningspapper. Jag limmade fast mina blommor på mina ljusstakar och jag blev riktigt nöjd.




fredag 18 januari 2013

Bästa beskrivningen på raggsockor för nybörjare





Min favoritbeskrivning på raggsockor kommer från Järbo garn. De har dessutom det härligaste raggsocksgarnet som man kan sticka i - enligt mig. Det som är bra med den här beskrivningen är att den funkar bra även för den som inte stickat så mycket tidigare. Och allra bäst är ju att man kan hitta beskrivningen gratis här

fredag 4 januari 2013

Perfekt barnsymaskin

Min yngsta som är 7 år gillar att sy. Så det var ganska lätt beslut att ge henne en symaskin i julklapp. Jag gick och köpte en billig på IKEA. Tänkte att det var värt en chansning, bra pris och lagom stor och inte så tung. Dottern blev överlycklig och den syr riktigt bra. Så jag vågar tipsa om IKEA:s symaskin om man inte syr mycket utan bara behöver den till att fålla upp gardiner, laga lite kläder och liknande. Eller ge en till barnen så slipper du oroa dig för att din egen ska gå sönder. Den var dessutom enkel för barn att förstå.