onsdag 21 augusti 2013

Få din tråkiga resväska att blomma!

Helt ärligt tycker jag att vi är alldeles för rädda för att göra våra saker mer personliga. Ta till exempel resväskor. Står man vid ett rullband på en flygplats och väntar på sin resväska så lovar jag att 80% av resväskorna liknar varandra. Ibland är det till och med svårt att se vems väska som är vems, och det händer att väskor hamnar hos fel person. Vissa av oss är uppfinningsrika nog att binda något färgglatt snöre runt handtaget eller något klistermärke som kännetecknar att det är vår väska. Men varför inte ta steget lite längre?

Jag tog fram akrylfärgerna och målade min. Sedan några lager lack som skydd överst. Jag tror inte att jag behöver oroa mig för att någon av misstag tar fel väska efter det här.


måndag 19 augusti 2013

Gör om barnlampan så den passar din tonåring

Min dotter har haft en lampa i sitt rum som vi sedan tog ned för att den hade ett barnsligt motiv. Men nu behövde hon ha en vägglampa och den här var ju en bra modell. Det är en barnlampa från ikea och pappret med grodorna gick att ta bort hur enkelt som helst.


Jag hade bland mina papper ett något transparent papper med rosor på. Jag lade ut grodpappret som mall på rospappret, ritade runt och klippte ut.

Jag vek pappret i kortsidorna precis som det förra pappret var vikt och sedan kunde jag sätta det runt lampstommen. Och så har dottern en lampa som fungerar i sitt tonårsrum!