onsdag 23 oktober 2013

Pumpadags!

Nu är det hög tid att fixa pumpan om man vill ha en sådan stå och lysa på sin farstukvist. Jag föredrar mindre pumpor då det är ganska mycket jobb med att ta ut allt innehåll i den.
Markera först ögon och mun med en vattenfast penna.
Skär sedan av överdelen så att det blir ett lock. Det bästa är om du lutar kniven något så att locket blir lite större ytterst och mindre mot insidan så att man kan sätt tillbaka locket när man är färdig utan att det ramlar ned i pumpan.
Sedan är det "bara" att rensa ut allt med en sked och en kniv.

När allt är utrensat är det dags att börja skära ut ögon och mun. Skalet brukar vara ganska tjockt. Det är bra om du har en ganska smal med lång kniv så går det lättare.
Det är kladdigt göra och tar längre tid än man tror. Men när man sedan får tända sin pumpa är det värt allt besvär. Lycka till!!!





fredag 4 oktober 2013

Ugglor på kudden

När Hemslöjdskonsulenterna i Uppsala bjöd in till ett gemensamhetsslöjdande var inte jag sen att haka på. Vi fick kuddöverdrag från ett hotell att brodera på. Ett slags återbrukande för annars skulle antagligen kuddarna bara slängas. Jag fick ihop två stycken överdrag. Visar det ena nu, senare det andra. Kuddarna som blivit färdigställda kommer att ställas ut i deras fönster och sedan auktioneras bort på deras hemsida. Pengarna går till välgörenhet. Så om någon är sugen på att ha en kudde med ugglor på i soffan - lägg ett bud!