lördag 18 januari 2014

Ljuslykta av duk

Min mormor älskade att virka. Av restgarner virkade hon små söta dukar som tyvärr ligger på hög utan att användas hemma hos mig. Så jag provade att göra en ljuslykta av en av dukarna. Jag rörde ut vanligt hobbylim med vatten så att det blev en vit simmig soppa. Innan jag la i duken i soppan sköljde jag den i vatten och kramade ut så mycket jag kunde av vattnet. Sedan fick den ligga i limsoppan någon minut innan jag tog upp den och kramade ur den lätt.
Jag hade lagt lite plastfolie över en upp- och nedvänd skål och på den la jag duken för att torka. Två dygn senare lossade jag duken från plasten.
Jag blev riktigt nöjd med resultatet.

fredag 3 januari 2014

Nytt år i återbrukets tecken

Jag har bestämt mig för att avge ett nyårslöfte som jag tror jag kan hålla och som kan vara roligt att försöka hålla också. Jag har provat förut så jag vet att jag kan om jag vill.
Jag har lovat mig själv att inte göra av med pengar i onödan. Först och främst ska jag titta efter vad jag har hemma, göra om och förnya det jag har. Om jag mot förmodan behöver något får jag köpa, men helst återbruka.
Som en liten försmak på hur man kan göra visar jag detta exempel som jag gjorde tidigare i höstas. På jobbet skulle de slänga en fullt duglig stol för att den var ful i tyget. Jag fick den och målade den svart och bytte tyget. Nu är det favoritstolen här hemma.






Mitt andra nyårslöfte borde bli att uppdatera den här bloggen lite oftare. Ska försöka hålla det!
God fortsättning och hoppas alla får ett bra 2014!!!