torsdag 13 februari 2014

Roligt pyssel med hjärtan

Det är roligt att leka med pappershjärtan i olika storlekar. Till detta pyssel behöver du papper i olika färger, limstift och om du vill paljetter och piprensare. Om du tycker det är svårt att få till fina hjärtan på fri hand kan du använda dig av ett pepparkaksmått med formen av ett hjärta. De brukar finnas i olika storlekar. Klipp till 4 stora hjärtan och fem små hjärtan.

Placera ut dem som på bilderna.





Nu har du fått en fjäril helt gjord av hjärtan!


onsdag 12 februari 2014

alla hjärtans dag råtta

Nu ska jag visa ett enkelt och snabbt alla hjärtans dag pyssel som man kan göra med barnen när man har en stund över.
Du behöver två olikfärgade papper, en sax, ett limstift, en tuschpenna, lite garn och om du vill plastögon.
Börja med att vika det ena pappret på mitten och rita ett halvt hjärta, mitt hjärta blev 8 cm långt på mittenlinjen.





Klipp ut hjärtat.





Vik sedan det andra pappret på mitten och rita ut ett lite mindre hjärta. Här kan du ta det större hjärtat som mall och rita innanför linjen - se bilden





Nu klipper du ut det mindre hjärtat, och sedan limmar du fast det inuti det större hjärtat. Skriv sedan en hälsning.











När du gjort det vänder du på hjärtat och ritar ögon, alternativt limmar dit ögon, och ritar en nos. Sedan limmar du fast en bit garn som svans. Nu har du en liten råtta att ge bort till någon du tycker om!



Här är ett alternativ om du inte vill göra en råtta men ändå vill ge bort ett hjärta.



måndag 3 februari 2014

...och där brann klänningen

Jag vet inte om ni minns att jag gjorde en pappersklänning för ett par år sedan. Om inte så finns det att läsa om under rubriken papper.
Nåväl den har hängt med ett tag nu. Har flera gånger tänkt slänga den, men folk i min närhet har sagt att "det kan du ju inte göra"! Men en dag när jag var ensam hemma fick jag nog av att den hela tiden är i vägen och bara samlar damm. Så jag tog med mig den ut i trädgården och tände eld på den. Det gick snabbt kan jag säga. Jag hann knappt med att fota det hela. Nu är den ett minne blott, men jag har fått ny fotokonst att hänga på väggen! :)