fredag 13 juli 2012

Älskar betong!

Den här sommaren är kanske inte den bästa om man gillar sol och bad. Men gillar man att gjuta betong så är den perfekt. Lagom varmt, lagom fuktigt. Det enda man bör tänka på är att inte ha betong som står och bränner i direkt regn eller sol för det mår den inte bra av. Skydda den med en presenning eller liknande.

Lättast för en nybörjare är ju det populära rabarberbladet. I år är ju dessutom rabarberna ovanligt stora så passa på att göra ett rejält fågelbad. Bygg upp ett berg av sand och lägg sedan på rabarberbladet. Blanda finbetong till en grötig smet, men se till att du inte andas in betongdammet för det är inte nyttigt. Lägg sedan ett lager betong. Vill du vara på den säkra sidan att betongen inte ska spricka eller frysa sönder under vintertid förstärker du nu med tillklippta mindre bitar med hönsnät. Sedan på med mer betong och så platta till i botten så det kan stå stadigt när det är färdigt. Låt sedan stå så under 2 dygn och vattna försiktigt emellanåt så det inte bränner för fort. Färdigt.


För den som gjutit en del kan det ju vara kul att höja svårighetsgraden lite. Varför inte gjuta en fin blomurna att ha blommorna i? Köp en billig plasturna där man kan skilja botten från toppen och gjut var för sig. Lite krångligare - men det är värt besväret. :-)

1 kommentar:

  1. Snygga! Såg en kruka av enklare sort men med rabarberblad som mönster nertill hos Söragårdens pil. Kan det vara något? Hon måste ha kletat fast dem på insidan av hinken innan hon hällde i betongen. Kanske kan det funka med annat?

    SvaraRadera