måndag 30 december 2013

Snabbgjorda nyårskarameller

Jag hann inte göra ischoklad till jul, men det gjorde inget. Istället tog barnen och jag och gjorde dem till nyår istället. Det är dessutom snabbt och lätt att göra och med lite fint strössel blev de ju fina som nyårskarameller, eller hur?

Mitt recept på ischoklad:

200 g blockchoklad
100 g cocosfett

Smält choklad och cocosfett tillsammans, antingen i vattenbad eller i micro. Om du värmer i micron, kolla med jämna mellanrum och rör om. Jag har lyckats bränna chokladen en gång och då var det bara att slänga alltihop.
Vill du göra ischokladen extra fin så lägger du på lite fint strössel innan de stelnat helt. Du måste dock låta dem stelna lite för annars drunknar strösslet i den varma och mjuka chokladen.

GOTT NYTT ÅR!!!

tisdag 10 december 2013

Flätade hjärtan


Idag tänkte jag visa lite traditionellt julpyssel. Jag hade turen att få prova att fläta hjärtan i lite nya mönster. Det är egentligen ganska lätt att hitta på egna mönster när man väl förstår principen.Jag tänkte prova att länka till mitt mönster på flätade hjärtan

Skriv ut mallarna och klipp ut dem. Rita av dem på dubbelvikt papper. Du ska ha två olikfärgade papper. Den vikta delen på papperet ska vara mot den raka kortsidan av mallen. Det är viktigt att flikarna klipps exakt i markeringarna, men gärna med ett tillägg på en eller ett par millimeter.
När mallarna är utklippta i de två färgade papperna är det dags att börja fläta. Hela tiden läggs flikarna omväxlande utanför, innanför, utanför, innanför osv.

Det viktigaste är att du är lätt på handen och att du har TÅLAMOD!