tisdag 14 augusti 2012

Husmorsgöra

Jag tycker det är svårt att göra något vettigt av röda vinbär. Men för några dagar sedan fick jag ett recept på vinbärssylt av en kollega och den blev riktigt bra. Tänkte dela med mig av det här på bloggen:

Vinbärssylt (ca 5 dl)

2 liter röda vinbär
4 dl mörkt muscovadosocker
1 msk kanel

Repa och rensa bären. Skölj dem och koka sedan upp dem långsamt i en kastrull. Häll i socker och kanel. Rör om och låt koka på svag värme i ca 30 minuter. Häll upp på väl rengjorda burkar.

Det kan vara en idé att provsmaka efter ungefär halva tiden för att se att man tycker att det är tillräckligt med socker. En del bär kan vara rätt sura. Sylten blir ganska lös. Vill man ha fastare sylt byter man ut en del av muscovadosockret till syltsocker. Men byt inte ut allt. Muscovadosockret gör sylten fylligare och godare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar